Teatre ‘Si m’estimessis’

Valoreu  l’espectacle fen click AQUÍ

El dissabte 4  i el diumenge 5 d’aquest mes, la companyia TdC va presentar la seva darrera producció, Si m’estimessis, un espectacle fet a partir de contes del llibre Dones, d’Isabel-Clara Simó. La tria i adaptació dels contes han anant a càrrec d’en Pere Puértolas, director del grup, i presenten, en format de comèdia i de drama, la història de sis dones (i les seves corresponents relacions amb els inevitables homes).

Hi trobem des d’una puta de pocs miraments i poca volada que no entén els homes perquè s’estimen més passar per llestos que passar-s’ho bé, fins a una dona que no es vol sentir culpable de la frustració i de l’amargura d’un marit massa bo, però amb massa mala estrella.

Des de la càndida i tòpica noieta a qui el xicot li posa banyes amb la seva millor amiga i amb qui faci falta, fins a la jove muller que no acaba de sentir-se mai prou compresa i estimada per un marit bon jan i comprensiu, però sense prou sensibilitat. Passant per la dona ferida i maltractada per un individu egoista i sense escrúpols que té en els seus propis fills els ajudants més cruels i torturadors.

Són sis dones que lluiten per sobreviure en un món que, encara avui, és fet sobretot d’estereotips masculins i on cap d’elles no arriba a entendre, a adaptar-se o a vèncer els homes amb qui la vida els ha fet jugar en aquesta partida incerta.

L’estrena va comptar amb una gran assistència de públic del barri  i de seguidors habituals del grup que gairebé van omplir el teatre i va rebre una bona acollida entre la majoria dels espectadors, que sortien encantats i sorpresos, especialment per la valentia demostrada per alguns dels components del grup que s’havien atrevit amb algun monòleg de força envergadura. Alguns destacaven, també, la simplicitat i eficàcia de l’escenografia i els canvis d’escena.

El grup aspira, a partir d’ara i durant el darrer trimestre d’aquest any, a fer una gira per diversos teatres amateurs de Barcelona i comarques i ja té el primer compromís previst el diumenge, 6 d’octubre, a l’Ateneu d’Horta, dins la Mostra de Teatre d’Horta-Guinardó.

Pere Puértolas, director de teatre del grup TdC.

Us deixem unes fotografies AQUÍ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s